Voorselectie via sollicitatieformulier? Prima, maar stel geen gezondheidsvragen!

‘Bent u vaak ziek?’

Een vacature! Vaak onverwacht en soms zelfs meer dan één tegelijk. Dat kan een berg aan sollicitaties opleveren. Honderden soms. Logisch dat u als werkgever op zoek gaat naar een manier om snel en efficient de beste kandidaten te selecteren. Een gestandaardiseerd sollicitatieformulier is dan een prima oplossing. Daarmee kunt u snel en zonder dat u hoeft te zoeken in stapels ongelijkvormige brieven en CV’s een indruk krijgen van de geschiktheid van een sollicitant voor de betreffende functie. Veel bedrijven gebruiken inmiddels dergelijke formulieren, vaak in te vullen via de website.
Deze manier van selecteren nodigt uit om direct zo veel mogelijk informatie te verzamelen, zodat u snel de juiste kandidaat kunt selecteren. Het is dan verleidelijk om daarbij ook gezondheidsrisico’s in kaart te brengen. En hier gaat het soms fout. 

Sollicitatieformulier opstellen
 

Gezondheidsvragen mogen nooit!

Dat u een sollicitant niet mag vragen of zij in verwachting is, weet u al lang. Maar wist u dat u geen enkele vraag over de gezondheid van de kandidaat mag stellen? Niet tijdens het sollicitatiegesprek en ook niet via een sollicitatieformulier! Zelfs een vraag als ‘heeft u bezwaar tegen een medisch onderzoek?’ mag niet.
Dit verbod komt voort uit de Wet op de medische keuringen (Wmk). Deze wet stelt dat gezondheidsvragen uitsluitend tijdens een aanstellingskeuring mogen worden gesteld, en dan alleen door een bedrijfsarts. Een aanstellingskeuring mag trouwens ook niet zomaar.


Waarom mag je geen gezondheidsvragen stellen?

Iedereen moet een kans hebben op een baan die bij hem of haar past. Mensen mogen niet vanwege mogelijke gezondheidsproblemen van werk worden uitgesloten. Daarom wil de wetgever voorkomen dat werkgevers het risico op ziekteverzuim en daarbij behorende kosten bij voorbaat proberen te beperken, door te selecteren op mogelijke gezondheidsrisico’s van sollicitanten. 


Werkgever: Voorkom problemen en check uw sollicitatieformulier!

Uit onderzoek blijkt dat – ondanks het wettelijke verbod – nog veel sollicitatieformulieren gezondheidsvragen bevatten. Sollicitanten die zich hierdoor voelen benadeeld kunnen dat melden aan de Commissie Klachtenbehandeling Aanstellingskeuringen (CKA), die toezicht houdt op de juiste naleving van de Wmk. De CKA gaat er vooralsnog vanuit dat werkgevers die gezondheidsvragen stellen via sollicitatieformulieren, niet goed op de hoogte zijn van de regels op dit gebied.
De CKA doet een dringend beroep op u om uw sollicitatieformulieren na te kijken en zo nodig aan te passen aan de eisen. Verzeker u ervan dat er echt geen gezondheidsvragen in staan en dat u, ook in dit soort gevallen, goed werkgeverschap voorop stelt.

Bij twijfel, neem contact op!

Als u twijfelt over de juistheid van uw sollicitatieformulieren, neemt u dan gerust contact op. Wij kijken graag met u mee om zeker te stellen dat u geen verboden vragen stelt. Bel 070-3499573 of stuur een mail aan info@aanstellingskeuringen.nl. Uiteraard kunt u hierover ook in contact treden met een bedrijfsarts.